Honden moeten aan de leiband in Herkenrodebossen !

Als hondenliefhebber is het Herkenrodebossengebied perfect om met je viervoeter vlakbij een wandeling te kunnen maken. Net zoals alle andere bezoekers moet dat met respect gebeuren: honden horen aan de leiband! Dit uit respect voor kinderen, andere wandelaars die het niet op prijs stellen om benaderd te worden door een hond. Ook is het Herkenrodebossengebied zeer kwetsbaar door plekken met unieke flora dat we niet wensen te vertrappelen en door aanwezig wild dat moet kunnen schuilen in de voorziene rustzones. Vandaar dat iedere bezoeker, zich strikt moet houden aan de wandelpaden en honden, groot of klein, niet vrij mogen loslopen.

Wij stellen vast dat er heel wat hondenliefhebbers dit respect vertonen, wat gewaardeerd wordt! Helaas zijn er nog een aantal die dit niet doen, waardoor nu al nadelige gevolgen voor flora en fauna gaan optreden. Ook krijgen we heel wat meldingen binnen van wandelaars die met aandrang vragen om op te treden tegen loslopende honden, omdat ze zelf vaak letterlijk ‘afgeblaft’ worden wanneer zij hierover een opmerking willen maken. Dit gedrag van overtreders hoort niet thuis in onze bossen! Om die reden wordt er overwogen om jachtwachters aan te stellen bovenop de huidige boswachters, die ook kunnen verbaliseren. Jammer, als het toch zover moet komen! We hopen dat ALLE hondenliefhebbers respect vertonen.

Herkenrodebossen moet een bos van iedereen zijn, waar we samen met elkaar al dat moois kunnen beleven. Ook straks nog.

Werkgroep Trage Wegen, Dorpsraad Kermt
i.o. alle belanghebbende partijen

4 gedachten over “Honden moeten aan de leiband in Herkenrodebossen !”

  1. Fijn om te zien dat samenwerking zelfs kan over domeinen heen die eerder niet verzoenbaar leken. Als jagers wandelaars (zelfs met hond) kunnen tegenkomen en met respect voor elkaars tijdsbesteding een gesprek aangaan, dan zien we dat we samen aan natuurbeleving kunnen doen! Ook ik ben spijtig genoeg al ‘afgeblaft’ door een baasje van een viervoeter die het niet nodig vond om een leiband aan te leggen. 🙁

  2. Als Hondenbaasje respecteer ik dit steeds. Ik zag echter op de borden dat er ook een losloopweide zou zijn voor de honden (in Kermt). Ik verwachtte een omheinde weide, zodat het geen kwaad kan om de honden los te laten lopen (als baasje van een bange hond die snel gaat lopen, geeft een omheining ook een veilig gevoel). Kan het zijn dat dit niet het geval is? Heb een paar keer op en neer gewandeld maar geen omheinde weide tegen gekomen…

    1. Carolien, de hondenweide is er inderdaad nog niet. Deze zal komen op een stukje van de weide aan de Kermtstraat bij de start van de wandeling en ze zal inderdaad omheind zijn zoals jij verwacht. In de laatste gesprekken met de diensten van Stad Hasselt, die deze hondenweide gaan installeren, werd vermeld dat dit hopelijk nog wel voor het bouwverlof in orde ging komen. Laten we hopen dat ze dit kunnen waarmaken!

  3. We zijn nu enkele weken voor het bouwverlof van 2019 en er is nog steeds geen omheining aanwezig !!!!!! Moeten er misschien speciale dierenliefhebbende schepenen verkozen worden om het klaar te krijgen ????? In de privé duurt het niet zolang om een omheining te zetten !!!!!!

Geef een reactie