Jacht in het wandelgebied

Mensen die vaak in het bos komen, zullen wel eens opgeschrikt zijn door de knal van een jachtgeweer. De omgeving is nog steeds jachtgebied, maar bij de inrichting van het wandelnetwerk is er afstemming met de jagers geweest zodat wandelpaden zo zijn aangelegd dat het wild voldoende stiltezones heeft en wandelaars geen gevaar oplopen voor kogels. Jacht is belangrijk om het dierenbestand in balans te houden.

Vanaf 1 januari tot 31 maart is de jacht open op de reegeit en reekits (jong). Rond zonsopgang en zonsondergang zullen heel wat jachttorens dan regelmatig bemand zijn. Het zijn de jagers van de WildbeheersEenheid die actief zijn in de Herkenrodebossen. Zij doen er alles aan om de wandelaar en de natuur daarbij te respecteren. Maar om elk ongeluk kunnen uit te sluiten is het ook nu weer strikt noodzakelijk om op de wandelpaden te blijven én om honden aan de leiband te houden. Indien u een jager tegenkomt op uw pad, schrik niet, hij zal u graag te woord staan over de betekenis van de jacht en welke onbegrepen schade loslopende honden teweeg brengen aan de natuur.

Als je niet te luidruchtig door de Herkenrodebossen loopt, kan je ongetwijfeld regelmatig een ree spotten aan de bosrand.

Geef een reactie